Patrick Mollema

Over Patrick Mollema

Stelt zich voor...

"Na jarenlang keihard werken, lange dagen, stress van de business, soms slecht slapen en alles wat daarbij
komt kijken hebben we samen bewust gekozen voor een andere levenskwaliteit. Veel simpeler, maar wel rijker.
En in een bepaald opzicht misschien ook wel moeilijker. Wij houden van de Franse vrijheid, rust en natuur.
Helaas, kunnen we niet van de schone lucht leven en hebben we onze passies creatief proberen te vertalen in het gene wat we je kunnen en willen aanbieden. Digitaal leren fotograferen tijdens je vakantie. Op een oude fiets moet je het leren. Welaan, deze fiets is pas 43 jaar oud, maar wel een oude rot in het digitale-en fotografievak. Als fotograaf, product manager, marketing manager en als laatste General manager. Ik hebletterlijk fotografie vanaf alle mogelijke kanten bekeken. En kan je er dus veel over vertellen. Maar bovenal mag ik graag mijn fotografische kennis en ervaring delen met anderen.

C.V. Patrick Mollema

1982-1986 MTS fotografie te Den Haag

1982-1986 Fotografie voor o.a. modeshow Fong Leng, de show, Gersson lingerie en badkleding, trouwreportages kapsel fotografie, tafellinnen en beddengoed voor at Home en diverse andere product fotografie. In de zelfde periode was ik ook de vaste fotograaf voor de Nederlandse Boksbond. Legendarische bokspartijen heb ik vast mogen leggen als twee Europese titelgevechten van Koopmans - Blanchard, Pedro van Raamsdonk en Reglio Tuur nog als junior bokser. Laten uren, altijd moeilijke licht omstandigheden (leer je heel veel van) en overal naar toe per trein.En zie dan 's avonds nog maar eens met de laatste trein thuis te komen als studentje!

1986-1990 Werkzaam als professioneel fotograaf voor andere klanten als; Akzo, Sikkens, Olivett, Phas cosmetica, Heineken en Boerhave museum. Werk bestond veelal uit reclame- en productfotografie. Daarnaast heb ik vele interieur fotografie opdrachten van horeca bedrijven gemaakt.

1995-1997 Werkzaam bij de firma Compac. Importeur van Casio digitale camera's. Even een wetenswaardigheidje, Casio is de uitvinder van de digitale fotocamera. Niemand was dus in 1995 nog op de hoogte van digitaal fotograferen en dus was het in deze periode nog echt pionieren en heel veel uitleggen. Ook was er nog niemand, behalve mijzelf dan misschien, die kon vermoeden dat digitaal fotograferen wel eens een heel groot succes zou gaan worden. Ik ben er in ieder geval nog steeds trots op dat ik mede aan de wieg van de digitale fotografie heb gestaan.

1997-2001 Bij Nikon Europa werkzaam als Marketing Manager voor geheel Europa. Uiteraard was mijn vakgebied wederom digitale fotografie met daarbij een toen nog belangrijke productgroep van film scanners. We begonnen met helemaal niets ( een nieuwe afdeling met slechts 3 mensen) want Nikon was vrij laat  begonnen met haar digitale camera's. Er moest dus een flinke achterstand ingehaald worden. Na mijn vertrek stond Nikon er heel goed voor in Europa. Men had inmiddels een goede vierde positie qua verkochte aantallen over geheel Europa bereikt. Eén van mijn hoogtepunten was de verantwoordelijkheid voor de introductie van de legendarische D-1 spiegelreflex camera. Van gesprekken over de hele wereld, speciale pers introducties in heel Europa de belangrijkste Europese pers en kranten en de daarbij behorende pers conferenties. Later zou de D-1 niet geheel onverwacht de EISA award winnen voor Europa's beste professionele digitale camera. Daarnaast heb ik hier mijn voorliefde voor het geven van trainingen en cursussen gevonden en ontwikkeld. Alle Europese Nikon distribiteurs, vele persfotografen, grote Europese kranten, Europees winkelpersoneel en Nikon Europa personeel heb ik op digitaal gebied veel kunnen bijbrengen.

2001- 2005 Wederom wekzaam bij Compac om weer de omzet van Casio digitale camera's weer naar een hoger niveau te brengen. Eerst werkzaam als product manager en later als sales en marketing manager. En tja, soms kan het raar lopen, dus werd ik later ook nog eens General Manager. Van fotograaf tot General Manager. Op zich is dit alles niet zo vreselijk belangrijk. Het voornaamste is dat ook hier weer ik vele trainingen en cursussen heb gegeven. Beurzen, demodagen, winkel personeel teveel om op te noemen eigenlijk. Veel werk en een uitdagende taak omdat Casio een niet traditioneel fotografiemerk is. De grote beloning kwam door twee jaar achter elkaar de prijs voor Europa's beste digitale camera te winnen. Wederom twee EISA awards!

2005 - heden Mijn belangrijkste bezigheden nu zijn digitale fotografie cursussen geven aan jullie en een camping runnen samen met mijn vrouw.

Ik zeg vaak tegen cursisten:"van mijn hobby heb ik ooit mijn werk gemaakt en vervolgens weer mijn hobby ervan gemaakt. Ik fotografeer nu alleen nog maar voor mijn plezier. En dat is heel anders als het je dagelijkse beroep is.

Zin gekregen? Boek nu een vakantie: digitalefotografievakantie.nl

Nieuwsberichten

    Er zijn momenteel geen artikelen beschikbaar.

Willekeurige Artikelen:

Bekijk hier meer werken van Patrick Mollema...