Anne Haeyen

Over Anne Haeyen

Anne Haeyen Creëert voor Kunstbinnenbereik.nl specifieke werken die enkel via deze weg besteld kunnen worden en op canvas worden geprint.

Voor Anne Haeijen is tekenen haar hele leven al de hoogste vorm van spelen geweest. Het vangen van fantasieën en gevoelens in tekeningen heeft altijd centraal gestaan in haar leven. Haar werk kenmerkt zich door een diep doorleefde emotionaliteit. De mens in zijn vertederende persoonlijkheid is het thema in haar kunst. Geboeid door een blik, de houding van mensen, de kwetsbaarheid en trots van vrouwen. Steeds weer vormen deze aspecten de basis voor haar schilderijen en beelden. Haar interesse voor de pure mens is mede ontstaan tijdens haar werk als creatief therapeut in een psychiatrische instelling.

In gezichten en houdingen zit veel verborgen. In het werk van Anne komen die gezichten en houdingen in beeld; van de markante, de vrolijke, de vrouwelijke, de kinderlijke, de zwakke, de domme mens. Haar schilderijen en beelden zijn een expressionistische weergave van een geobserveerd moment, een houding, een emotie in een ogenblik van ergens zijn.

Op de Academie der Schone Kunsten (België) waar Anne een 7- jarige opleiding volgde, verdiepte ze zich in de ambachtelijke mogelijkheden van het schilderen. Met deze mogelijkheden ontwikkelde ze een schildersvorm waarin textuur en vorm samen komen. Haar schetsen, acryl-en olieverfschilderijen en beelden getuigen van een eigentijdse benadering van de mens, zijn ware ego.

Meer informatie over haar beeldende kunst: annehaeyen.nl 

Nieuwsberichten

    Er zijn momenteel geen artikelen beschikbaar.

Willekeurige Artikelen:

Bekijk hier meer werken van Anne Haeyen...